Esittely

Olen 50-vuotias kansainvälisen yhteistyön osaaja ja tamperelaisen osaamisen ja yhteistyökulttuurin innokas edistäjä ja edustaja, jolla on 24 vuoden johtamiskokemus sekä erittäin laajat tamperelaiset, pirkanmaalaiset, kansalliset ja kansainväliset verkostot. Koulutukseltani olen kansainvälisiin suhteisiin erikoistunut valtiotieteiden maisteri. Olen asunut Tampereella vuodesta 1996 lähtien ja juurtunut tänne viisihenkisen perheeni kanssa.

Suomen Itämeri-instituutin johtajana olen ollut vuodesta 1998 lähtien aktiivisesti mukana Tampereen kehittämisessä tiiviissä yhteistyössä Tampereen kaupungin ja sen keskeisimpien sidosryhmien kanssa. Tampereen kaupunkikonsernin osana valtakunnallisesti toimivan säätiömuotoisen Suomen Itämeri-instituutin johtajana olen ollut nostamassa Suomen Itämeri-instituutin Suomen johtavaksi ja yhdeksi koko Itämeren alueen johtavista Itämeren alueen ja eurooppalaisen alueellisen yhteistyön kehittäjäorganisaatioista, jonka toiminnan sisältö perustuu erityisesti Tampereen osaamiseen, sen elinkeinopolitiikan painopisteisiin ja välineisiin sekä kaupunkiseudun ja Pirkanmaan toimijoiden kansainväliseen ja kansalliseen verkostoitumiseen. Tätä taustaa vasten Tampereen, sen elinkeino- ja innovaatiopolitiikan, keskeisten kansallisten ja kansainvälisten sidosryhmien, paikallisen, alueellisen ja kansallisen päätöksenteon sekä kehittäjäverkostojen ja elinkeinoelämän tuntemukseni on erittäin vahvaa.

Vuodesta 2018 lähtien olen toiminut myös EU:n Itämeren alueen strategian innovaatiot -politiikka-alueen pääkoordinaatorina. Siinä tehtäviini kuuluvat politiikka-alueen johtaminen ja koordinointi, ml. toiminnan sisällön suunnittelu, hankkeiden tukeminen, vaikuttaminen ja yhteistyö relevanttien EU-rahoitusohjelmien kanssa, Itämeren alueen ja sen innovaatiotoiminnan edistäminen ja edustaminen EU-verkostoissa ja -politiikassa sekä ohjausryhmän esittelijänä toimiminen.

Olen ollut ideoimassa, valmistelemassa ja johtamassa yli 150 kansainvälistä yhteistyöhanketta, joissa suurimmassa osassa Tampereen kaupunkiseudulla ja sen elinkeinoelämän toimijoilla on ollut keskeinen rooli. Pelkästään vuosina 2015-2022 olen ollut Suomen Itämeri-instituutin hankkeiden ja tapahtumien kautta kehittämässä Tampereen kaupunkiseudulla mm. bio- ja kiertotaloutta, yritysten kansainvälistymistä, älykästä ja kestävää kaupunkia ja sen innovaatioalustoja, startupeja, teollisuuden uudistamista ja teollisia innovaatioita, Itämeren alueen lentoyhteyksiä, sähköistä hallintoa, kestävää matkailua, luovien alojen ja kulttuurin eurooppalaista yhteistyötä ja kulttuurivientiä.

Harrastukseni liittyvät musiikkiin ja urheiluun. Olen rockmusiikin suurkuluttaja ja innokas harrastelijakitaristi. Olen pelannut koripalloa eri sarjoissa pikkupojasta lähtien, parhaillaan rennolla otteella Tampereen mainiossa Korttelikorisliigassa, Dunkin’ Spartans –nimisessä joukkueessa. Hiihto, niin murtomaahiihto kuin laskettelukin, on toinen tärkeä liikuntaharrastukseni. Edistän Tampereella kansainvälistymistä ja Eurooppa-henkeä Eurooppalainen Tampere ry:n puheenjohtajana. Olen myös Suomen Atlantti-seuran jäsen ja innokas USA:n politiikan seuraaja.

2 thoughts on “Esittely

  1. Some genuinely prize content on this internet site, bookmarked. adakkddgedgd

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s